lightmoon119 admin
عدد الرسائل : 410 تاريخ التسجيل : 02/05/2008
| موضوع: مكــرونــة بالبشامـيـل والحلو مشبـــك الجمعة مايو 16, 2008 10:14 pm | |
| المكرونه بالباشاميل المقادير تكفى لـ 3 اشخاص
نصف كيس مكرونه قلم مسلوقه فى ماء وملح وزيت
مقادير الباشميل
خمس ملاعق دقيق
ملعقه قرفه ناعمه ونصف ملعقه فلفل اسود او ابيض وملح
ا ليتر لبن كامل الدسم 200 جرام زبده
مقادير الحشوه
نصف كيلو لحم مفروم
بصله كبيره
نصف فلفلايه رومى
بهارات وقرفه وهيل وفلفل احمر حلو واسود وملح او مرقه دجاج كينور الفوريه
ثلاث ملاعق زيت
وكوب عصير طماطم
طريقـــــــــــــــــــــــــه التحضير
فى الاول هنعصج اللحمه بالبصل والفلفل الاخضر الى ان يصبح لونها بنى ثم نضع عصير الطماطم والتوابل ومرقه الدجاج ونتركها لتتسبك
الباشاميل
نحمر الدقيق فى الزبد على نار هادئه ثم نضيف القرفه والملح والفلفل ونضيف اللبن الدافىء وليس الساخن نضيف اللبن بالتدريج مع الخفق المستمى بالمضرب السيلك حتى نحصل على قوام طرى اللى حد ما او حسب رغبتك تخين او رقيق
نجهز صينيه تيفال او بيركس وندهنها جيدا بالزبده ثم نضع طبقه رقيقه من الباشاميل ثم طبقه مكرونه ثم طبقه الللحم المفروم ثم طبقه مكرونه ثم طبقه باشاميل سميكه
نخفق بيضه جيدا مع ملعقه كبيره صلصه طماطم وملح وفلفل احمر حلو ويمكن اضافه جبن مبشور حسب الرغبه ثم نفرد المزيج على وجه الصينيه
تدخل فى فرن ساخن جدا لمده نصف ساعه ثم نهدىء النار حتى يحمر الوجهحلوى المشبك المقادير :-
كيلو نشا كيلو دقيق 1/2 ملعقة صغيرة خميرة رشة ملح معلقة صغيرة سكر كوب و نصف ماء دافئ شربات 2 ملعقة كبيرة ماء ورد ملعقة صغيرة زعفران أو ألوان طبيعية ( اختيارى )
الطريقة : -
يوضع النشا و الدقيق و الخميرة و الملح و السكر و الزعفران و يخلط ثم يوضع ماء الورد و الماء الدافئ و يخلط حتى تصبح العجينة سائلة و تترك لتخمر ثم توضع فى كيس و يفتح فتحة صغيرة تسمح بمرور العجينه بالسمك المطلوب و يحمر فى الزيت - و من خلال القمع اعملى القرص ووزعى العجينه بأى طريقة مشبكه فى بعضها عشان يطلع المشبك . و بعدين يسقى بالشربات.
| |
|
kokilove admin
عدد الرسائل : 1062 العمر : 36 العمل/الترفيه : أخصائية إجتماعية المزاج : عااااااااااااااااااااااااااااااااالى تاريخ التسجيل : 02/05/2008
| موضوع: رد: مكــرونــة بالبشامـيـل والحلو مشبـــك الجمعة مايو 16, 2008 11:51 pm | |
| | |
|